Tekanan aka Stress...

Assalamualaikum serta salam sejahtera.. Sudah agak lama tidak update blog nie kerana terlalu sibuk dengan pelbagai ASSIGNMENT serta TEST yang membuatkan tiap2 hujung mingguku hanyalah mengulangkaji pelajaran.



So, untuk mengatasi tekanan ini ada beberapa tips yg boleh membantu anda yang selalu saya buat. Mesti  nak tahukan. Ok ini yang pertama..

1.. Mendengar LAgu2 kesukaan.



 Ini memang favorite saya apabila stress dgr lagu. Lagu paling Favorite saya yang ada unsur2 rap r. Seperti lagu malique, altimet dan SSK.

2.. Pergi jalan-jalan



pergi jalan-jalan ini senang jer. pergi start kereta or motor pergi lah kemana anda suka. macam saya dekat pulau pinang ni dekat ngan laut. So lepak pantai r ataupun kan penang ni syurga makanan so cari r kedai-kedai makan yang sedap2 contohnye burger boy yang memang famous kat sini.

3. .Berdoa plus Solat Sunat plus Berzikir


Ini yang paling afdal r nk buat kerana semua dugaan adalah daripadaNya dan ada hikmah kan.

Ok r ini saje perkongsian kali ini. Harap tekanan anda-anda semua termasuk saya hilang dengan cara yang baik eh.. Akhir kata KopiAis Satu!!!


.




1 comment:

  1. banyakkan sabar... jangan stress2 ya belajar...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Cipta Terpelihara FahmiJamal@KopiAis23